LJUVLIG DAJMCHOKLADKAKA
Mandelkaka som täckts med ett tjockt lager mjölkchoklad och toppats med krossad dajm. Njut den i små bitar!
14 - 16 bitar
3 ägg
3 dl socker
1½ dl vetemjöl
150 g mandelmjöl
2 tsk bakpulver
Garnering:
300 - 400 g mjölkchoklad
2 dubbeldajm à 56 g
Sätt ugnen på 175°.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl, mandelmjöl och bakpulver och vänd ned det i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar botten. Grädda i nedre delen av ugnen 30 - 35 minuter. Låt svalna.
Garnering:
Hacka och smält mjölkchokladen. Bred den över kakan. Hacka dajmen och fördela den över chokladen. Låt stelna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar