söndag 1 april 2018

Ljuvlig dajmchokladkaka

LJUVLIG DAJMCHOKLADKAKA

Mandelkaka som täckts med ett tjockt lager mjölkchoklad och toppats med krossad dajm. Njut den i små bitar!

14 - 16 bitar

3 ägg
3 dl socker
1½ dl vetemjöl
150 g mandelmjöl
2 tsk bakpulver

Garnering:
300 - 400 g mjölkchoklad
2 dubbeldajm à 56 g


Sätt ugnen på 175°.

Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl, mandelmjöl och bakpulver och vänd ned det i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar botten. Grädda i nedre delen av ugnen 30 - 35 minuter. Låt svalna.

Garnering:
Hacka och smält mjölkchokladen. Bred den över kakan. Hacka dajmen och fördela den över chokladen. Låt stelna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar