PLOMMONCOBBLER
Med litet vaniljsås till blir denna goda paj snabbt en ny favorit!
4 portioner
100 g rumstempererat smör
1 dl socker
1½ dl havregryn
1 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ dl vispgrädde
1 ägg
Fyllning:
10 - 12 plommon
2 - 3 msk smör
½ dl rörsocker
Sätt ugnen på 175°.
Fyllning:
Kärna ur och halvera plommonen. Hetta upp smör och socker i en stekpanna och stek plommonen hastigt. Fördela dem i 4 smorda portionsformar.
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt havregryn, mjöl, vaniljsocker och bakpulver och arbeta ihop. Rör ned grädde och ägg.
Klicka ut smeten över plommonen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar