söndag 1 april 2018

Plommoncobbler

PLOMMONCOBBLER

Med litet vaniljsås till blir denna goda paj snabbt en ny favorit!

4 portioner

100 g rumstempererat smör
1 dl socker
1½ dl havregryn
1 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ dl vispgrädde
1 ägg

Fyllning:
10 - 12 plommon
2 - 3 msk smör
½ dl rörsocker


Sätt ugnen på 175°.

Fyllning:
Kärna ur och halvera plommonen. Hetta upp smör och socker i en stekpanna och stek plommonen hastigt. Fördela dem i 4 smorda portionsformar.

Vispa smör och socker poröst. Tillsätt havregryn, mjöl, vaniljsocker och bakpulver och arbeta ihop. Rör ned grädde och ägg. 

Klicka ut smeten över plommonen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar