JORDGUBBSFORMAR
Läcker fyllning av mandelmassa, jordgubbar och med en syrlig twist av citron.
35 st
Deg:
4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
½ dl socker
200 g kallt smör
Fyllning:
3 ägg
1½ dl socker
rivet skal av 1 citron
125 g smör
ca 100 g riven mandelmassa
1 dl vetemjöl
15 - 17 jordgubbar som fyllning och garnering
Blanda snabbt samman degen i en matberedare. Forma en rulle, ta ut bitar som tummas ut i formar (mindre, stadiga, typ mazarinformar). Nagga dem och ställ in dem i kylen.
Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt citronskal. Smält smöret, tillsätt äggvispet, riven mandelmassa och siktat vetemjöl.
Ta ut formarna och ställ dem på bakpappersklädda plåtar. Fördela en mindre jordgubbsbit i varje form + fyllning (rör om i fyllningen då och då). Grädda i 200° ca 13 minuter. Låt svalna.
Garnera med jordgubbar.
Läcker fyllning av mandelmassa, jordgubbar och med en syrlig twist av citron.
35 st
Deg:
4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
½ dl socker
200 g kallt smör
Fyllning:
3 ägg
1½ dl socker
rivet skal av 1 citron
125 g smör
ca 100 g riven mandelmassa
1 dl vetemjöl
15 - 17 jordgubbar som fyllning och garnering
Blanda snabbt samman degen i en matberedare. Forma en rulle, ta ut bitar som tummas ut i formar (mindre, stadiga, typ mazarinformar). Nagga dem och ställ in dem i kylen.
Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt citronskal. Smält smöret, tillsätt äggvispet, riven mandelmassa och siktat vetemjöl.
Ta ut formarna och ställ dem på bakpappersklädda plåtar. Fördela en mindre jordgubbsbit i varje form + fyllning (rör om i fyllningen då och då). Grädda i 200° ca 13 minuter. Låt svalna.
Garnera med jordgubbar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar