söndag 1 april 2018

Hallonkaka med vit choklad

HALLONKAKA MED VIT CHOKLAD

Lika god till kaffe eller te som att servera till dessert. Litet vaniljvisp till blir pricken över I!

8 - 10 bitar

3 ägg
2 dl socker
150 g smält smör
½ dl standardmjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk mald kardemumma
75 g hackad vit choklad
150 g hallon


Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en kransform, ca 1½ liter.

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör och mjölk. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma. Sikta ned mjölblandningen i smeten och vänd ned chokladen.

Fördela smeten i formen och lägg i hallonen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 40 - 45 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar