CITRON- OCH HALLONRUTOR MED VANILJSTRÖSSEL
Vill du göra långpannerutorna extra festfina kan du servera dem med spritsad grädde och hallon.
30 - 35 rutor
225 g rumstempererat smör
3½ dl florsocker
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1½ citron
saft av 1 citron
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g hallon
Vaniljströssel:
75 g smör
1½ dl vetemjöl
2 msk socker
1½ tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175°.
Vispa smör och florsocker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör mellan varje ägg. Tillsätt vaniljsocker, citronskal och citronsaft. Rör om.
Blanda mjöl och bakpulver och sikta ned i äggsmeten. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30 x 20 cm, med bakplåtspapper. Strö över hallonen.
Strössel:
Arbeta ihop smör, mjöl, socker och vaniljsocker till en smulig massa och strö det över kakan.
Grädda i nedre delen av ugnen 30 - 35 minuter. Känn med sticka att den är klar. Skär i rutor vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar