RULLTÅRTA MED LEMON CURD OCH HALLONSYLT
Det kan aldrig bli för mycket av det goda. Här är det två fyllningar i en och samma rulltårta, och de kompletterar varandra så väl.
20 bitar
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl mjölk
Fyllning:
5 msk lemon curd
5 msk hallonsylt
Sätt ugnen på 250°. Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm, med smort bakpapper.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ned det försiktigt tillsammans med mjölken. Häll smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
Strö över litet socker och stjälp sedan upp kakan med den sockrade sidan nedåt. Dra bort papperet från kakan. Bred först på ett generöst och jämnt lager lemon curd och sedan ett lager hallonsylt över hela kakan. Rulla ihop den från långsidan med hjälp av papperet.
Skär upp i breda skivor och lägg dem på ett fat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar