LYXIG SOCKERKAKA MED JORDGUBBAR
Färskostkräm och jordgubbar förvandlar raskt sockerkakan till en finfin tårta.
6 bitar
Sockerkaka:
150 g smör eller margarin
2 dl socker
2 ägg
4 msk vatten
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Färskostkräm:
200 g färskost av philadelphiatyp
1 dl florsocker
1 - 1½ dl jordgubbar
Garnering:
1 l rensade jordgubbar, delade
florsocker
myntablad
Sätt ugnen på 175°.
Lägg matfett och socker i matberedare, monterad med kniv. Kör ihop tills det är vitt och poröst. Rör i ett ägg i taget. Tillsätt vattnet och rör ihop. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och häll över i matberedaren. Kör till en slät smet.
Klä botten och kanter på en sockerkaksform med löstagbar kant, 22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen 40 minuter eller tills sockerkakan är genomgräddad. Känn med provsticka. Ta kakan ur formen och låt den kallna.
Vispa samman färskost och florsocker i en bunke. Rör i grädden i 2 - 3 omgångar och vispa ihop till en kräm. Toppa kakan med kräm och jordgubbar. Sikta över florsocker och garnera med mynta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar