lördag 6 september 2014

Sega mandelrutor med vit choklad

SEGA MANDELRUTOR MED VIT CHOKLAD

1 kaka, ca 20 bitar

175 g smör eller margarin
200 g vit choklad
2 ägg
2 dl socker
3/4 dl brun farin
2 tsk vaniljsocker
2 dl hackad sötmandel
finrivet skal av 1 citron
3 dl mandelmjöl
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 dl färska hallon

Garnering:
florsocker


Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla en fyrkantig bakform, ca 20 x 20 cm.

Smält matfettet och ställ åt sidan att svalna. Hacka chokladen grovt. Vispa ägg, socker och brun farin ljust och poröst. Tillsätt vaniljsocker, hackad mandel, choklad, citronskal och mandelmjöl. Sikta sist ned vetemjöl och bakpulver och tillsätt matfettet. Rör varsamt smeten slät.

Bred ut smeten jämnt i formen och strö över hallonen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 30 - 35 minuter. Låt kakan kallna och skär sedan upp i bitar. Sikta ev över litet florsocker.


Från Allers nr 28/14

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar