HALLONMOUSSETÅRTA
Kex och choklad gör botten extra god och moussen är len och söt av den vita chokladen.
1 tårta, ca 10 bitar
Botten:
200 g digestivekex, ca 15 st
175 g mörk choklad
Fyllning:
200 g vit choklad
2 dl vispgrädde
200 g färskost, t ex Philadelphia
4 dl färska hallon
Garnering:
4 dl färska hallon
25 g vit choklad
Botten:
Krossa digestivekexen till fina smulor. Bryt chokladen i mindre bitar och smält över varmt vattenbad eller i mikrovågsugn. Blanda ned den smälta chokladen i smulorna och rör om tills allt blandas väl. Tryck ut smulorna jämnt i botten på en rund bakform, ca 20 cm i diameter. Formen bör ha löstagbar kant. Låt stå kylskåpskallt medan fyllningen blandas.
Fyllning:
Bryt chokladen i bitar och smält över varmt vattenbad eller i mikrovågsugn. Vispa grädden och rör ned färskosten till slät konsistens. Vänd ned den smälta chokladen i gräddkrämen och rör den åter slät. Vänd sist ned hallonen.
Bred ut fyllningen jämnt i formen och låt åter stå kylskåpskallt minst 1 timme eller tills den stelnat och håller formen. Lossa kakan från formen när den ska serveras. Garnera med färska hallon och hyvla över litet vit choklad.
Ur Allers nr 28/14
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar