tisdag 30 september 2014

Knäckflarn med mandelgrädde

KNÄCKFLARN MED MANDELGRÄDDE

Frestande fina flarn som imponerar på gästerna. Servera dem gärna med en kula hallonsorbet eller precis som de är till en kopp kaffe.

Ca 25 st

Flarn:
75 g smör eller margarin
1/4 dl ljus sirap
1/4 dl vispgrädde
1 dl socker
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1/4 tsk bakpulver
½ tsk vaniljsocker

Mandelgrädde:
50 g mandelmassa
1 lime
3 dl vispgrädde

Garnering:
ca 200 g mörk choklad


Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret och ta kastrullen från värmen. Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en smet. Klicka ut smeten på bakpappersklädda plåtar, ca ½ msk per klick och 4 klickar per plåt. Grädda mitt i ugnen ca 6 minuter. Grädda en plåt i taget, så hinner du rulla flarnen innan de stelnar.

Lossa flarnen från bakpapperet direkt och rulla dem runt en pinne, t ex från en brödkavel eller liknande köksredskap. Låt svalna.

Finriv mandelmassa och limeskal till mandelgrädden. Vispa grädden och blanda allt till en jämn kräm. Fyll en spritspåse med mandelgrädden och spritsa in grädden i flarnrullarna. Låt dem ligga i frysen minst 1 timme.

Hacka chokladen och låt den smälta över vattenbad. Doppa ändarna på flarnrullarna i choklad och låt stelna på bakpapper.


Från "Hemmets nya bjudrätter" ur Hemmets Veckotidning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar