DROTTNINGPAJ
Som en jättestor och jättegod variant av småkakan hallongrotta är vår underbara drottningpaj!
1 paj, 6 - 8 personer
Mördeg:
150 g smör eller margarin
1 dl socker
1½ tsk vaniljsocker
3½ dl vetemjöl
Fyllning:
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
4 dl färska hallon
4 dl färska blåbär
1 tsk potatismjöl
Sätt ugnen på 200°.
Hacka snabbt samman alla ingredienserna till mördegen. Tryck ut ca 2/3 av degen i en pajform. Rulla den sparade degen till smala längder och lägg i ett randmönster i botten. Tryck fast längderna så att de fastnar i bottendegen och nyp därefter upp dem till kanter eller väggar.
Fyllning:
Blanda socker och vaniljsocker. Strö hälften av blandningen över hallonen. Tillsätt potatismjölet i resterande sockerblandning och vänd ned i blåbären. Fördela bären i randmönstret.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.
Från Allers nr 28/14
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar