lördag 6 september 2014

Drottningpaj

DROTTNINGPAJ

Som en jättestor och jättegod variant av småkakan hallongrotta är vår underbara drottningpaj!

1 paj, 6 - 8 personer

Mördeg:
150 g smör eller margarin
1 dl socker
1½ tsk vaniljsocker
3½ dl vetemjöl

Fyllning:
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
4 dl färska hallon
4 dl färska blåbär
1 tsk potatismjöl


Sätt ugnen på 200°.

Hacka snabbt samman alla ingredienserna till mördegen. Tryck ut ca 2/3 av degen i en pajform. Rulla den sparade degen till smala längder och lägg i ett randmönster i botten. Tryck fast längderna så att de fastnar i bottendegen och nyp därefter upp dem till kanter eller väggar.

Fyllning:
Blanda socker och vaniljsocker. Strö hälften av blandningen över hallonen. Tillsätt potatismjölet i resterande sockerblandning och vänd ned i blåbären. Fördela bären i randmönstret.

Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.


Från Allers nr 28/14

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar