VINBÄRSSMULPAJ MED MÖRK CHOKLAD
10 bitar
Smulpaj:
2 dl vetemjöl
1½ dl havregryn
½ dl socker
100 g smör, kallt
75 g mörk choklad, gärna 70% kakaohalt
Fyllning:
5 dl röda vinbär, repade
½ dl socker
1 msk potatismjöl
Värm ugnen till 200°.
Blanda vetemjöl, havregryn och socker i en bunke. Skär smöret i tärningar och blanda hastigt ihop allt till en grynig massa. Hacka chokladen grovt och vänd ned den i smulorna. Lägg hälften av smulorna i en pajform, ca 24 cm i diameter, och grädda 6 - 7 minuter.
Blanda bären med socker och potatismjöl. Ta ut formen, lägg i bären och strö över resten av smulorna. Grädda 20 - 25 minuter på nedersta falsen. Servera med lättvispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.
Från boken "Smulpajer till kaffe och dessert" av Elisabeth Johansson
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar