CHOKLAD- OCH HALLONSMULPAJ
MED JORDNÖTTER
12 bitar
Smulor:
4 dl vetemjöl
1 dl socker
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
200 g smör, kallt
1 dl jordnötter
75 g mörk choklad
Fyllning:
5 dl hallon
½ dl socker
1 msk potatismjöl
Värm ugnen till 200°.
Blanda vetemjöl, socker, kakao och vaniljsocker i en bunke. Skär smöret i tärningar och blanda allt till en grynig massa. Fördela hälften av smulorna i en pajform med hel botten som mäter ca 28 cm i diameter, tryck till smulorna lätt med handen och grädda ca 6 - 7 minuter. Ta ut formen.
Blanda socker och potatismjöl i en bunke, vänd ned hallonen i blandningen och lägg den på pajbotten. Hacka jordnötterna, spara några hela. Hacka chokladen grovt och blanda den med de hackade jordnötterna och resterande smulor. Täck hallonen med blandningen. Strö sist över de hela jordnötterna och grädda ytterligare 20 - 25 minuter på nedersta falsen.
Servera med vaniljglass, vaniljvisp eller vaniljsås och färska hallon.
Från boken "Smulpaj till kaffe och dessert" av Elisabeth Johansson
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar