torsdag 5 juni 2014

Fyllda chokladhjärtan

FYLLDA CHOKLADHJÄRTAN

Små hjärtbakelser av mandelmassa fyllda med aprikosmos och garnerade med smält choklad och kanderad mimosa eller syltat apelsinskal.

Ca 20 st

400 g mandelmassa
4 ägg

Fyllning:
1 burk aprikosmos (barnmat)
eller 1 - 2 dl aprikosmarmelad

Garnering:
200 g mörk blockchoklad, kanderad mimosa
eller syltat apelsinskal


Sätt ugnen på 200°. Smörj ugnens långpanna.

Riv mandelmassan grovt, det går fint i matberedare. Blanda den med äggen till en smidig smet. Bred ut smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt kakan svalna. Ta med en form ut små hjärtan. Lägg ihop dem två och två med aprikosmos eller marmelad emellan. Lägg kakorna på ett galler.

Smält chokladen i vattenbad. Bred den över kakorna och garnera enligt ovan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar