LIMERUTOR MED MÖRDEGSSKAL
Limerutor med två lager spröd mördegsbotten och syrlig limekräm.
30 st
Mördeg:
4 dl vetemjöl
3/4 dl florsocker
175 g rumsvarmt smör
Fyllning:
4 ägg
3 dl socker
det yttersta finrivna skalet och saften
av 2 limefrukter
4 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
Garnering:
florsocker
rivet limeskal
Sätt ugnen på 175°.
Mördeg:
Mixa ihop mjöl, florsocker och smör i en matberedare. Tryck ut degen i en smord ugnsform, ca 20 x 30 cm. Grädda i mitten av ugnen 20 minuter. Gör fyllningen under tiden.
Fyllning:
Vispa ihop ägg och socker fluffigt, 5 minuter med elvisp. Vänd ned limesaft och limeskal. Rör ihop mjöl och bakpulver och vänd ned i smeten. Ta ut formen och häll smeten över bottnen direkt. Grädda ytterligare ca 25 minuter. Låt svalna.
Pudra med florsocker och riv över limeskal. Skär i rutor och servera.
Limerutor med två lager spröd mördegsbotten och syrlig limekräm.
30 st
Mördeg:
4 dl vetemjöl
3/4 dl florsocker
175 g rumsvarmt smör
Fyllning:
4 ägg
3 dl socker
det yttersta finrivna skalet och saften
av 2 limefrukter
4 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
Garnering:
florsocker
rivet limeskal
Sätt ugnen på 175°.
Mördeg:
Mixa ihop mjöl, florsocker och smör i en matberedare. Tryck ut degen i en smord ugnsform, ca 20 x 30 cm. Grädda i mitten av ugnen 20 minuter. Gör fyllningen under tiden.
Fyllning:
Vispa ihop ägg och socker fluffigt, 5 minuter med elvisp. Vänd ned limesaft och limeskal. Rör ihop mjöl och bakpulver och vänd ned i smeten. Ta ut formen och häll smeten över bottnen direkt. Grädda ytterligare ca 25 minuter. Låt svalna.
Pudra med florsocker och riv över limeskal. Skär i rutor och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar