CHEESECAKE MED RÖRD FYLLNING
OCH SOMMARBÄR
Det här är en tjusig efterrättspaj. Pajbotten, som fylls med en kräm av naturell färskost och kvarg, gräddar du innan pajen fylls och garneras med färska bär, exempelvis jordgubbar, vinbär eller blåbär.
4 portioner
150 g smör
½ dl socker
2½ dl havregryn
2½ dl vetemjöl
Fyllning:
200 g naturell färskost
2 burkar kvarg vanilj à 250 g
Garnering:
2 dl hallon
2 dl blåbär
2 dl röda vinbär
2 dl jordgubbar
Sätt ugnen på 200°C.
Smält smöret och låt det svalna. Blanda samman socker, havregryn och vetemjöl. Rör ned smöret. Tryck ut degen i botten och på kanterna i en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen 10 minuter tills den fått fin färg. Låt den kallna.
Rör hastigt samman färskost och kvarg till en smidig kräm. Fyll pajskalet med krämen och garnera med bär.
OCH SOMMARBÄR
Det här är en tjusig efterrättspaj. Pajbotten, som fylls med en kräm av naturell färskost och kvarg, gräddar du innan pajen fylls och garneras med färska bär, exempelvis jordgubbar, vinbär eller blåbär.
4 portioner
150 g smör
½ dl socker
2½ dl havregryn
2½ dl vetemjöl
Fyllning:
200 g naturell färskost
2 burkar kvarg vanilj à 250 g
Garnering:
2 dl hallon
2 dl blåbär
2 dl röda vinbär
2 dl jordgubbar
Sätt ugnen på 200°C.
Smält smöret och låt det svalna. Blanda samman socker, havregryn och vetemjöl. Rör ned smöret. Tryck ut degen i botten och på kanterna i en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen 10 minuter tills den fått fin färg. Låt den kallna.
Rör hastigt samman färskost och kvarg till en smidig kräm. Fyll pajskalet med krämen och garnera med bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar