KOKOSTOPPAR MED CITRUS
Antalet citrusfrukter som behövs är beroende på hur stora frukterna är. I receptet har det använts ca 2 citroner, 2 apelsiner och 3 limefrukter. Det går bra att bara använda en sorts citrus.
15 st
100 g smör
3 stora ägg
400 g kokosflingor
2 dl socker
1 dl finrivet skal av citrus,
t ex citron, apelsin och lime
Garnering:
100 g vit choklad
citronskal
Smält smöret på svag värme. Låt svalna något. Blanda ägg, kokos, socker och citronskal. Låt smeten svälla 20 - 30 minuter. Sätt ugnen på 175°.
Forma smeten till 15 toppar på en bakpappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen 12 - 15 minuter. De ska få fin färg på toppen. Låt svalna.
Garnering:
Smält chokladen och ringla över kakorna. Riv över litet citronskal och låt stelna i rumstemperatur.
Antalet citrusfrukter som behövs är beroende på hur stora frukterna är. I receptet har det använts ca 2 citroner, 2 apelsiner och 3 limefrukter. Det går bra att bara använda en sorts citrus.
15 st
100 g smör
3 stora ägg
400 g kokosflingor
2 dl socker
1 dl finrivet skal av citrus,
t ex citron, apelsin och lime
Garnering:
100 g vit choklad
citronskal
Smält smöret på svag värme. Låt svalna något. Blanda ägg, kokos, socker och citronskal. Låt smeten svälla 20 - 30 minuter. Sätt ugnen på 175°.
Forma smeten till 15 toppar på en bakpappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen 12 - 15 minuter. De ska få fin färg på toppen. Låt svalna.
Garnering:
Smält chokladen och ringla över kakorna. Riv över litet citronskal och låt stelna i rumstemperatur.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar