HALLONRULLE
10 bitar
3 ägg
1½ dl socker
1½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Citronsocker:
1 dl socker
finrivet skal av ½ citron
Fyllning:
3 dl vispgrädde
25 - 50 g Guldnougat
4 - 5 dl hallon
Garnering:
2 dl vispgrädde
ev några hallon
Citronsocker:
Blanda socker med fint rivet citronskal. Blanda samman med händerna och låt torka en stund. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman mjöl med bakpulver och vaniljsocker och sikta ned i smeten under omrörning.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och grädda i 250° 5 - 7 minuter. Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper strött med citronsocker. Dra av papperet som kakan gräddats på. Lägg över en fuktig handduk och låt svalna.
Vispa grädde och blanda ned riven nougat. Bred ut gräddblandningen på kakan. Strö över bär och spara minst 1/3 till garnering. Rulla ihop litet försiktigt och låt stå kallt en stund. Vispa grädden till garneringen och spritsa toppar över rulltårtan. Garnera med bär.
10 bitar
3 ägg
1½ dl socker
1½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Citronsocker:
1 dl socker
finrivet skal av ½ citron
Fyllning:
3 dl vispgrädde
25 - 50 g Guldnougat
4 - 5 dl hallon
Garnering:
2 dl vispgrädde
ev några hallon
Citronsocker:
Blanda socker med fint rivet citronskal. Blanda samman med händerna och låt torka en stund. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman mjöl med bakpulver och vaniljsocker och sikta ned i smeten under omrörning.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och grädda i 250° 5 - 7 minuter. Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper strött med citronsocker. Dra av papperet som kakan gräddats på. Lägg över en fuktig handduk och låt svalna.
Vispa grädde och blanda ned riven nougat. Bred ut gräddblandningen på kakan. Strö över bär och spara minst 1/3 till garnering. Rulla ihop litet försiktigt och låt stå kallt en stund. Vispa grädden till garneringen och spritsa toppar över rulltårtan. Garnera med bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar