LJUVLIGT KRÄMIG JORDGUBBSPAJ
8 bitar
Pajdeg:
100 g smör
1½ dl råströsocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
Fyllning:
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
3 dl crème fraîche
ca 200 g färska jordgubbar
Sätt ugnen på 225°.
Rör samman smör och råsocker till en smet. Tillsätt ägget och till sist vetemjölet. Platta ut degen och tryck ut den i pajformen. Låt degen gå ut över kanten. Nagga degen och grädda den ca 10 minuter.
Blanda under tiden samman socker, vaniljsocker och äggula till fyllningen. Rör till sist ned crème fraîche. Häll fyllningen i pajskalet. Halvera jordgubbarna och tryck ned den i pajen. Grädda ca 20 minuter.
8 bitar
Pajdeg:
100 g smör
1½ dl råströsocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
Fyllning:
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
3 dl crème fraîche
ca 200 g färska jordgubbar
Sätt ugnen på 225°.
Rör samman smör och råsocker till en smet. Tillsätt ägget och till sist vetemjölet. Platta ut degen och tryck ut den i pajformen. Låt degen gå ut över kanten. Nagga degen och grädda den ca 10 minuter.
Blanda under tiden samman socker, vaniljsocker och äggula till fyllningen. Rör till sist ned crème fraîche. Häll fyllningen i pajskalet. Halvera jordgubbarna och tryck ned den i pajen. Grädda ca 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar