VIT KLADDKAKA MED APELSIN
8 - 10 bitar
200 g smör eller margarin
250 g vit choklad
3 ägg
2 dl socker
2 msk Grand Marnier apelsinlikör
rivet skal av 1 apelsin
2 dl vetemjöl
kokos till formen
Garnering och servering:
frukt och bär, t ex blåbär, fikon,
carambole och apelsinklyftor
strimlad vit choklad
crème fraîche
Sätt ugnen på 175°.
Smörj en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Strössla formen med kokos.
Smält matfettet i en kastrull. Bryt chokladen i bitar. Ta kastrullen från värmen, lägg i chokladen och rör tills den smält. Vispa ägg och socker poröst. Vispa i chokladblandningen, likör, apelsinskal och mjöl och häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt kakan kallna och stå minst några timmar i frysen, så att den får sätta sig.
Ta fram kakan i god tid och garnera med frukt och bär. Strö över strimlad vit choklad och servera med en klick crème fraîche.
2 msk Grand Marnier apelsinlikör
rivet skal av 1 apelsin
2 dl vetemjöl
kokos till formen
Garnering och servering:
frukt och bär, t ex blåbär, fikon,
carambole och apelsinklyftor
strimlad vit choklad
crème fraîche
Sätt ugnen på 175°.
Smörj en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Strössla formen med kokos.
Smält matfettet i en kastrull. Bryt chokladen i bitar. Ta kastrullen från värmen, lägg i chokladen och rör tills den smält. Vispa ägg och socker poröst. Vispa i chokladblandningen, likör, apelsinskal och mjöl och häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt kakan kallna och stå minst några timmar i frysen, så att den får sätta sig.
Ta fram kakan i god tid och garnera med frukt och bär. Strö över strimlad vit choklad och servera med en klick crème fraîche.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar