RABARBERPAJ MED BANAN
När det finns gott om rabarber är den här goda pajen perfekt. Bananerna mildrar den syrliga rabarbersmaken och ger en god smakbrytning.
1 paj, 6 personer
500 g rabarber
2 medelstora bananer
150 - 200 g mandelmassa
1 msk potatismjöl
100 g smör eller margarin
2 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 225°.
Skölj och skala rabarbern och skär den i små bitar. Skala och skär bananerna i skivor. Riv mandelmassan grovt. Varva ned rabarbern, bananskivorna och den rivna mandelmassan i en smord pajform. Strö över potatismjölet. Fördela matfettet i vetemjölet och nyp ihop till en grynig massa. Strö smuldegen över rabarberblandningen och grädda ca 20 minuter.
Servera med vaniljglass.
När det finns gott om rabarber är den här goda pajen perfekt. Bananerna mildrar den syrliga rabarbersmaken och ger en god smakbrytning.
1 paj, 6 personer
500 g rabarber
2 medelstora bananer
150 - 200 g mandelmassa
1 msk potatismjöl
100 g smör eller margarin
2 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 225°.
Skölj och skala rabarbern och skär den i små bitar. Skala och skär bananerna i skivor. Riv mandelmassan grovt. Varva ned rabarbern, bananskivorna och den rivna mandelmassan i en smord pajform. Strö över potatismjölet. Fördela matfettet i vetemjölet och nyp ihop till en grynig massa. Strö smuldegen över rabarberblandningen och grädda ca 20 minuter.
Servera med vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar