KLADDKAKEMUFFINS MED KOLAGLASYR
Baka kladdkakan i muffinsformar, så kan du unna dig mer än en! Litet lättvispad grädde är alltid gott till alla former av kladdkaka dessutom.
Ca 10 muffins
100 g smör eller margarin
3 dl socker
2 ägg
1½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1½ dl vetemjöl
Kolaglasyr:
1 dl vispgrädde
½ dl socker
2 msk kakao
1 msk ljus sirap
50 g smör eller margarin
Sätt ugnen på 175°.
Smält matfettet i en väl tilltagen kastrull och ställ det åt sidan att svalna. Tillsätt socker och ägg, ett i taget, och rör smeten slät efter varje. Blanda samman resterande torra ingredienser och rör ned dem i smeten till slät konsistens.
Skeda upp smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Kakorna får gärna vara litet kladdiga i mitten då de tas ur ugnen. Låt svalna.
Kolaglasyr:
Mät upp vispgrädde, socker, kakao och sirap i en kastrull. Värm upp under omrörning och låt smeten koka 2 - 3 minuter eller tills den har tjocknat något. Ta kastrullen från värmen, klicka ned matfettet och rör om till slät konsistens.
Fördela den nykokta glasyren i muffinsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar