söndag 1 november 2015

Rulltårtstårta

RULLTÅRTSTÅRTA

En festlig rulltårtsrulle fylld med god sylt och toppad med färska jordgubbar under ett fluffigt gräddtäcke!

1 tårta, ca 8 bitar

3 msk vatten
3 ägg
1½ dl socker
2 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver

Fyllning:
1 dl sylt, t ex hallon- eller jordgubbssylt

Garnering:
2 dl vispgrädde
5 dl färska jordgubbar


Sätt ugnen på 250°. Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm, med bakpapper.

Koka upp vattnet. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Sikta ned vetemjöl och bakpulver och tillsätt det heta vattnet. Rör varsamt samman till en slät smet. Bred ut smeten jämnt i långpannan och grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter. Sockra lätt på den nygräddade kakan och stjälp den upp och ned på ett annat bakpapper att svalna.

Dra bort bakpapperet. Bred sylten över bottnen och dela den i två jämnbreda längder. Rulla först samman den ena längden. Lägg rullen ovanpå nästa längd och rulla på denna. Rulla in tårtan i bakpapperet och ställ kylskåpskallt att kallna helt.

Vispa grädden. Rensa och skölj jordgubbarna och skär dem i mindre bitar. Ta bort bakpapperet från tårtan och ställ den på ett fat. Toppa med den vispade grädden och de färska bären.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar