MAZARINKAKA MED VANILJSTRÖSSEL
En festlig kaka som passar perfekt till kalaset!
1 kaka
200 g mandelmassa
125 g smör eller margarin
2 ägg
1 msk vetemjöl
Fyllning:
2 syrliga äpplen
Strössel:
50 g smör eller margarin
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
1½ dl vetemjöl
Servering:
ev florsocker
lättvispad grädde
Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla en rund bakform, ca 20 cm i diameter.
Rör mandelmassa och matfett ljust och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör smeten slät mellan varje. Tillsätt vetemjölet och rör varsamt smeten slät. Bred ut den jämnt i bakformen. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor och lägg ut dem vackert över smeten.
Hacka snabbt samman alla ingredienserna till strösslet till en smulig massa och strö över kakan. Grädda i nedre delen av ugnen 35 - 40 minuter.
Lossa kakan från formen då den kallnat. Strö ev över litet florsocker när den ska serveras, gärna med litet lättvispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar