MJUKA HAVRERUTOR MED RABARBERTOPPING
De mjuka havrerutorna får fin smak av både kanel och kardemumma.
Ca 20 bitar
250 g smör eller margarin
7 dl havregryn
2 ägg
1½ dl socker
1 tsk malen kanel
½ tsk nystött kardemumma
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning:
4 dl rabarber i bitar
2 msk socker
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och mjöla en liten långpanna, ca 22 x 32 cm, eller klä den med bakpapper.
Smält matfettet i en väl tilltagen kastrull. Ta kastrullen från värmen och vänd ned havregrynen. Låt svälla ca 10 minuter. Rör ned äggen, ett i taget, och rör om mellan varje. Tillsätt resterande torra ingredienser och rör om så att allt blandas väl. Tryck ut smulorna jämnt i långpannan.
Blanda rabarberbitarna med sockret och strö dem över kaksmeten. Grädda i mitten av ugnen 20 - 25 minuter. Skär i bitar då den svalnat.
Ur Allers nr 18/13
De mjuka havrerutorna får fin smak av både kanel och kardemumma.
Ca 20 bitar
250 g smör eller margarin
7 dl havregryn
2 ägg
1½ dl socker
1 tsk malen kanel
½ tsk nystött kardemumma
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning:
4 dl rabarber i bitar
2 msk socker
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och mjöla en liten långpanna, ca 22 x 32 cm, eller klä den med bakpapper.
Smält matfettet i en väl tilltagen kastrull. Ta kastrullen från värmen och vänd ned havregrynen. Låt svälla ca 10 minuter. Rör ned äggen, ett i taget, och rör om mellan varje. Tillsätt resterande torra ingredienser och rör om så att allt blandas väl. Tryck ut smulorna jämnt i långpannan.
Blanda rabarberbitarna med sockret och strö dem över kaksmeten. Grädda i mitten av ugnen 20 - 25 minuter. Skär i bitar då den svalnat.
Ur Allers nr 18/13
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar