torsdag 18 april 2013

Knäckäppelkakor

KNÄCKÄPPELKAKOR

Ca 10 st

1 äpple, ca 2 dl tärnat
3 msk margarin
1 ägg
3/4 dl socker
3 msk mjölk
1 3/4 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
3/4 tsk vaniljsocker

Mandelknäck:
3 msk smör
3 msk sirap
1 påse mandelspån, 35 g


Skala och tärna äpplet. Smält margarinet. Vispa ägg och socker pösigt.

Blanda sedan ned smör, mjölk, de torra ingredienserna samt äppeltärningarna i äggsmeten. Klicka ut i dubbla muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i 175 grader   10 - 15 minuter.

Blanda mandelknäcken i en kastrull och koka ca 3 minuter till en simmig konsistens, tills den fått litet färg. Fördela över kakorna. Grädda ytterligare 3 - 5 minuter i 250 grader. Kakorna är klara när de fått en gyllene färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar