MJUK RABARBERTOSCA
Den här kakan har en riktigt läcker toscasmet med kokos på toppen.
1 kaka
50 g smör eller margarin
3 ägg
2½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
4 dl rabarber i bitar
Toscasmet:
25 g smör eller margarin
½ dl ljus sirap
3/4 dl kaffegrädde
1 dl socker
2 dl kokosflingor
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en rund bakform, ca 24 cm i diameter. Formen får gärna ha löstagbar kant.
Smält matfettet och ställ åt sidan att svalna. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Sikta ned de torra ingredienserna och häll i mjölken. Rör varsamt smeten slät. Häll sist i det avsvalnade matfettet och rör åter varsamt smeten slät.
Häll smeten i bakformen och strö över rabarberbitarna. Ställ in kakan i nedre delen av ugnen ca 35 minuter eller tills den nätt och jämnt är färdiggräddad.
Gör toscan under tiden. Mät upp alla ingredienser utom kokosflingorna i en kastrull. Värm upp under omrörning och låt därefter småkoka ca 5 minuter. Ta kastrullen från värmen och rör ned kokosflingorna.
Ta ut den nästintill färdiggräddade kakan och bred varsamt över toscasmeten. Ställ åter in kakan i mitten av ugnen och grädda ytterligare ca 10 minuter eller tills smeten blivit gyllenbrun. Låt kakan svalna i formen innan den lossas.
Ur Allers nr 18/13
Den här kakan har en riktigt läcker toscasmet med kokos på toppen.
1 kaka
50 g smör eller margarin
3 ägg
2½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
4 dl rabarber i bitar
Toscasmet:
25 g smör eller margarin
½ dl ljus sirap
3/4 dl kaffegrädde
1 dl socker
2 dl kokosflingor
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en rund bakform, ca 24 cm i diameter. Formen får gärna ha löstagbar kant.
Smält matfettet och ställ åt sidan att svalna. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Sikta ned de torra ingredienserna och häll i mjölken. Rör varsamt smeten slät. Häll sist i det avsvalnade matfettet och rör åter varsamt smeten slät.
Häll smeten i bakformen och strö över rabarberbitarna. Ställ in kakan i nedre delen av ugnen ca 35 minuter eller tills den nätt och jämnt är färdiggräddad.
Gör toscan under tiden. Mät upp alla ingredienser utom kokosflingorna i en kastrull. Värm upp under omrörning och låt därefter småkoka ca 5 minuter. Ta kastrullen från värmen och rör ned kokosflingorna.
Ta ut den nästintill färdiggräddade kakan och bred varsamt över toscasmeten. Ställ åter in kakan i mitten av ugnen och grädda ytterligare ca 10 minuter eller tills smeten blivit gyllenbrun. Låt kakan svalna i formen innan den lossas.
Ur Allers nr 18/13
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar