CHOKLADKLADDKAKA
Klassisk kladdkaka när den är som bäst.
Ca 10 bitar
150 g mjukt smör
4 dl socker
3 ägg
2½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
1 krm salt
1 tsk bakpulver
Topping:
100 g ljus eller mörk bakchoklad
Tillbehör:
ev citronmeliss
vispgrädde
kakao
Sätt ugnen på 175°. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under fortsatt vispning. Sikta ned mjöl, vaniljsocker, kakao, salt och bakpulver. Vänd snabbt ihop till en jämn smet och häll den i formen.
Topping:
Grovhacka chokladen och strö över kakan. Grädda ca 30 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten. Låt svalna.
Garnera ev kakan med litet citronmeliss och servera med vispad grädde pudrad med kakao.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar