CHEESECAKE MED VIT CHOKLAD OCH CITRON
Gott med citron och färska hallon.
8 - 10 bitar
200 g cantucciniskorpor eller digestivekex
75 g smör
Fyllning:
150 g vit choklad
1½ dl crème fraîche
1 dl socker
2 ägg
1 citron
Garnering:
50 g vit choklad
3 dl färska hallon
1 citron
florsocker
Sätt ugnen på 200°.
Krossa skorporna i en matberedare till fina smulor. Smält smöret och tillsätt det. Kör en kort stund till en smulig massa. Tryck ut smulorna jämnt i en avlång pajform, ca 12 x 35 cm. Formen får gärna ha löstagbar botten. Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen 8 - 10 minuter. Ta ut formen och sänk värmen till 175°.
Fyllning:
Smält chokladen över vattenbad eller i mikron. Rör den slät. Rör samman crème fraîche, socker och ägg. Tvätta citronen väl och finriv det yttersta gula på skalet. Pressa ur saften och tillsätt till smeten tillsammans med skalet. Tillsätt den smälta chokladen och rör om till slät konsistens. Häll chokladsmeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ytterligare ca 25 minuter. Fyllningen bör vara litet krämig i mitten då kakan tas ur ugnen. Den stelnar ytterligare något då den svalnat.
Garnering:
Smält chokladen över vattenbad eller i mikron. Rör den slät. Fyll den smälta chokladen i en engångsspritspåse av plast eller forma en sprits av smörpapper. Klipp ett litet hål och spritsa ut figurer på smörpapper. Låt stelna innan de varsamt lossas.
Lossa den kalla kakan ur formen och garnera med hallon, tunna citronskalsstrimlor och chokladdekorationer. Sikta allra sist över ett tunt lager florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar