SEGA CHOKLADRUTOR MED KOKOSTOSCA
Mörk chokladkaka toppas med ett småsegt kokostäcke med litet knäckig kolasmak. Helt oemotståndlig!
18 st
175 g mjukt smör eller margarin
3 dl socker
1½ dl kakao
½ dl ljus sirap
½ krm salt
3 ägg
1½ dl vetemjöl
Kokostosca:
75 g smör eller margarin
1½ dl ljus sirap
3/4 dl matlagningsgrädde
3 dl socker
200 g kokosflingor
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa matfett och socker vitt och krämigt i matberedare och tillsätt kakao, sirap och salt. Lägg i ett ägg i taget medan maskinen kör och mixa sist i vetemjölet.
Klä en långpanna, ca 25 x 30 cm, med bakpapper och fyll den med smeten. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lätt kladdig. Låt svalna.
Kokostosca: Smält matfett, sirap, matlagningsgrädde och socker i en kastrull och koka samman 5 minuter. Tillsätt kokosflingor och låt koka upp. Häll toscasmeten över kakan och grädda ytterligare 10 - 15 minuter tills toscan blivit gyllenbrun. Låt svalna helt och skär sedan i rektangulära bitar. Kakorna håller flera dagar om de förvaras svalt i burk med tättslutande lock.
Från Allers nr 5/15
Mörk chokladkaka toppas med ett småsegt kokostäcke med litet knäckig kolasmak. Helt oemotståndlig!
18 st
175 g mjukt smör eller margarin
3 dl socker
1½ dl kakao
½ dl ljus sirap
½ krm salt
3 ägg
1½ dl vetemjöl
Kokostosca:
75 g smör eller margarin
1½ dl ljus sirap
3/4 dl matlagningsgrädde
3 dl socker
200 g kokosflingor
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa matfett och socker vitt och krämigt i matberedare och tillsätt kakao, sirap och salt. Lägg i ett ägg i taget medan maskinen kör och mixa sist i vetemjölet.
Klä en långpanna, ca 25 x 30 cm, med bakpapper och fyll den med smeten. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lätt kladdig. Låt svalna.
Kokostosca: Smält matfett, sirap, matlagningsgrädde och socker i en kastrull och koka samman 5 minuter. Tillsätt kokosflingor och låt koka upp. Häll toscasmeten över kakan och grädda ytterligare 10 - 15 minuter tills toscan blivit gyllenbrun. Låt svalna helt och skär sedan i rektangulära bitar. Kakorna håller flera dagar om de förvaras svalt i burk med tättslutande lock.
Från Allers nr 5/15
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar