LIMECHEESECAKE I LÅNGPANNA
Torkad bär/fruktmix finns i lösvikt bland naturgodiset. Baka cheesecakebitar som passar bra på buffén eller till det litet större kaffekalaset.
24 bitar
Botten:
15 digestivekex
150 g smält smör eller margarin
Fyllning 1:
400 g naturell cream cheese
3 medelstora ägg
1½ dl socker
rivet skal av 1 lime
Fyllning 2:
4 dl crème fraîche
1 msk vaniljsocker
1 dl siktat florsocker
Garnering:
1 dl torkad bär/fruktmix
Sätt ugnen på 200 grader.
Smula sönder kexen i matberedare och blanda med smält smör eller margarin. Klä en långpanna eller annan ugnsfast form, ca 22 x 26 cm, med bakplåtspapper.
Bred ut kexsmulorna i formen och platta till. Grädda 5 minuter och låt svalna något.
Fyllning 1: Mixa ingredienserna till en jämn smet i matberedare. Fördela över kexbottnen och grädda mitt i ugnen ca 35 minuter. Låt kakan svalna 15 minuter. Sänk ugnsvärmen till 175 grader.
Fyllning 2: Blanda samman ingredienserna och bred ut över fyllning 1. Grädda ytterligare 6 - 7 minuter så att ytan stelnar litet grann. Låt kakan kallna helt.
Skär limecheesecaken i rutor och toppa med de torkade bären.
Från Allers nr 5/15
Torkad bär/fruktmix finns i lösvikt bland naturgodiset. Baka cheesecakebitar som passar bra på buffén eller till det litet större kaffekalaset.
24 bitar
Botten:
15 digestivekex
150 g smält smör eller margarin
Fyllning 1:
400 g naturell cream cheese
3 medelstora ägg
1½ dl socker
rivet skal av 1 lime
Fyllning 2:
4 dl crème fraîche
1 msk vaniljsocker
1 dl siktat florsocker
Garnering:
1 dl torkad bär/fruktmix
Sätt ugnen på 200 grader.
Smula sönder kexen i matberedare och blanda med smält smör eller margarin. Klä en långpanna eller annan ugnsfast form, ca 22 x 26 cm, med bakplåtspapper.
Bred ut kexsmulorna i formen och platta till. Grädda 5 minuter och låt svalna något.
Fyllning 1: Mixa ingredienserna till en jämn smet i matberedare. Fördela över kexbottnen och grädda mitt i ugnen ca 35 minuter. Låt kakan svalna 15 minuter. Sänk ugnsvärmen till 175 grader.
Fyllning 2: Blanda samman ingredienserna och bred ut över fyllning 1. Grädda ytterligare 6 - 7 minuter så att ytan stelnar litet grann. Låt kakan kallna helt.
Skär limecheesecaken i rutor och toppa med de torkade bären.
Från Allers nr 5/15
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar