PAVLOVARULLE MED GRANATÄPPLE
Som ett fluffigt marängmoln är den här söta rullen, fylld med grädde och friska granatäppelkärnor!
Ca 14 bitar
Marängbotten:
5 äggvitor
1 tsk vitvinsvinäger eller ättiksprit, 12%
2 dl socker
2 tsk majsstärkelse
Fyllning och topping:
4 dl vispgrädde
1½ - 2 dl frysta granatäppelkärnor
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm, med bakpapper.
Vispa äggvitor och vinäger/ättiksprit i en ren, torr skål till ett vitt och styvt skum. Vispa i sockret litet i taget i äggviteskummet, men spara de sista matskedarna och blanda med majsstärkelsen. Vispa sedan ned stärkelseblandningen litet i taget och fortsätt vispa tills marängsmeten är hård och blank.
Bred ut smeten jämnt över bakpapperet och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills vitan börjar få litet färg. Ta ut marängen och stjälp upp den på ett lättsockrat bakpapper. Dra av papperet som den bakats på och låt svalna.
Vispa grädden och stryk ett lager på marängbotten. Spara resten till garneringen. Lägg undan litet av granatäppelkärnorna till garneringen, strö resten över grädden och rulla ihop tårtan från långsidan. Lägg tårtan på ett fat med skarven nedåt. Bred på resten av grädden och strö över granatäppelkärnorna. Servera tårtan genast.
Från Allers nr 5/15
Som ett fluffigt marängmoln är den här söta rullen, fylld med grädde och friska granatäppelkärnor!
Ca 14 bitar
Marängbotten:
5 äggvitor
1 tsk vitvinsvinäger eller ättiksprit, 12%
2 dl socker
2 tsk majsstärkelse
Fyllning och topping:
4 dl vispgrädde
1½ - 2 dl frysta granatäppelkärnor
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm, med bakpapper.
Vispa äggvitor och vinäger/ättiksprit i en ren, torr skål till ett vitt och styvt skum. Vispa i sockret litet i taget i äggviteskummet, men spara de sista matskedarna och blanda med majsstärkelsen. Vispa sedan ned stärkelseblandningen litet i taget och fortsätt vispa tills marängsmeten är hård och blank.
Bred ut smeten jämnt över bakpapperet och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills vitan börjar få litet färg. Ta ut marängen och stjälp upp den på ett lättsockrat bakpapper. Dra av papperet som den bakats på och låt svalna.
Vispa grädden och stryk ett lager på marängbotten. Spara resten till garneringen. Lägg undan litet av granatäppelkärnorna till garneringen, strö resten över grädden och rulla ihop tårtan från långsidan. Lägg tårtan på ett fat med skarven nedåt. Bred på resten av grädden och strö över granatäppelkärnorna. Servera tårtan genast.
Från Allers nr 5/15
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar