tisdag 29 oktober 2013

Sega syltkakor med kanel

SEGA SYLTKAKOR MED KANEL

För att de färdiggräddade kakorna ska se välfyllda ut kan man fylla på med litet extra sylt medan kakorna är varma.

Ca 22 st

100 g smör, tärnat
3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk mald kanel
1 msk ljus sirap
ca 2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 liten nypa salt

Hemgjord sylt:
½ dl hallon eller blåbär
1 dl socker
citron eller 1 tsk vaniljsocker


Sätt ugnen på 200°.

Mixa tärnat smör, socker, vaniljsocker, kanel och sirap tills det är slätt. Tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver och salt och arbeta till en deg. Forma små bollar av degen och placera dem glest på en plåt med bakplåtspapper.

Koka ihop ingredienserna till hallon- eller blåbärssylten och låt det puttra i en kastrull ca 5 minuter. Smaksätt hallonsylten med citron och blåbärssylten med vaniljsocker. Låt sylten svalna.

Gör en fördjupning i varje degboll med lillfingret och fyll med den hemgjorda sylten. Spritsa gärna med en plastpåse. Grädda kakorna mitt i ugnen 6 - 9 minuter eller tills de fått litet färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar