HALLONBULLAR
20 st
25 g jäst
50 g smör eller margarin
2½ dl mjölk
½ dl socker
1 tsk malen kardemumma
½ tsk salt
ca 7 dl vetemjöl
Fyllning:
2 msk smör eller margarin
½ dl socker
1 msk maizena
1½ dl hallon
Pensling:
ägg
hackade nötter
pärlsocker
Smula jästen i en skål. Smält smöret, tillsätt mjölk och värm till 37°. Häll över jästen och rör tills den lösts upp. Tillsätt socker, kardemumma, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl och låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
Rör ihop smör, socker och maizena. Rör i hallonen. Ta upp degen och kavla ut till en rektangel. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär i bitar och ställ med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg. Strö på nötter och pärlsocker och grädda 7 minuter i 225°.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar