söndag 28 juli 2013

Citronflarn med färska bär

CITRONFLARN MED FÄRSKA BÄR

4 - 6 personer

Mördeg:
3 dl vetemjöl
½ dl socker
125 g smör eller margarin
1 äggula

Fyllning:
3 ägg
saft av 3 citroner
1½ dl socker
1½ dl vispgrädde

Servering:
färska bär eller frukt


Sätt ugnen på 225 grader.

Mördeg: Hacka snabbt ihop ingredienserna till degen och tryck ut tunt i en pajform, ca 26 cm i diameter. Ställ in formen i frysen ca 20 minuter. Förgrädda pajskalet i ugnen, 200 grader, direkt från frysen ca 3 minuter. Sänk ugnsvärmen till 175 grader.

Rör ihop ingredienserna till fyllningen och sila ned den i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen tills fyllningen bara precis har stannat, 20 - 30 minuter. Kolla litet extra noga mot slutet så att den inte står för länge och börjar "koka".

Låt kakan kallna. Skär i små snibbar och garnera med färska bär och frukter. Pudra gärna över litet florsocker.


Ur Allers nr 30/13

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar