CITRONFLARN MED FÄRSKA BÄR
4 - 6 personer
Mördeg:
3 dl vetemjöl
½ dl socker
125 g smör eller margarin
1 äggula
Fyllning:
3 ägg
saft av 3 citroner
1½ dl socker
1½ dl vispgrädde
Servering:
färska bär eller frukt
Sätt ugnen på 225 grader.
Mördeg: Hacka snabbt ihop ingredienserna till degen och tryck ut tunt i en pajform, ca 26 cm i diameter. Ställ in formen i frysen ca 20 minuter. Förgrädda pajskalet i ugnen, 200 grader, direkt från frysen ca 3 minuter. Sänk ugnsvärmen till 175 grader.
Rör ihop ingredienserna till fyllningen och sila ned den i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen tills fyllningen bara precis har stannat, 20 - 30 minuter. Kolla litet extra noga mot slutet så att den inte står för länge och börjar "koka".
Låt kakan kallna. Skär i små snibbar och garnera med färska bär och frukter. Pudra gärna över litet florsocker.
Ur Allers nr 30/13
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar