SAFTIG HALLON- OCH RABARBERKAKA
8 - 10 bitar
2 ägg
2 dl socker
175 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½ dl mjölk, 3%
Fyllning:
2 - 3 dl rabarber i bitar
125 g hallon
3 msk socker
2 - 3 msk potatismjöl
30 g mandelspån
pärlsocker
Garnering:
ev florsocker
mynta eller citronmeliss
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med bakplåtspapper i botten.
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och häll det försiktigt i äggsmeten. Rör om. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ned blandningen i smeten och tillsätt mjölken. Häll smeten i formen.
Blanda rabarber och hallon med socker och potatismjöl. Fördela blandningen i formen och strö över mandelspån och pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen 30 - 35 minuter. Sikta ef över florsocker och toppa med kryddgrönt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar