DUBBELCHOKLAD MED HALLON
Mumsigt med dubbelchoklad, både i fyllning och på toppen. Servera gärna med en klick vispad grädde.
12 bitar
225 g digestivekex
115 g smör
Fyllning:
150 g mjölkchoklad
250 g Kesella 10%
2 ägg
1 dl socker
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Garnering:
50 g mjölkchoklad
10 maränger
150 g hallon
Krossa kexen, gärna i matberedare. Smält smöret och blanda det med smulorna. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Tryck sedan ut smulorna i formen. Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 10 minuter. Sänk värmen till 150 grader.
Fyllning:
Smält chokladen över vattenbad. Blanda Kesella med ägg, socker och vaniljsocker i en skål. Blanda i den smälta chokladen och rör om till en slät smet.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 30 minuter. Stäng av ugnen och låt cheesecaken stå kvar tills ugnen svalnat.
Smält chokladen till garneringen över vattenbad, ringla den över kakan, låt kallna och garnera med krossade maränger och hallon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar