RÖR-IHOP-KAKA MED MANDEL
OCH JORDGUBBAR
Jordgubbar och mandelmassa gör kakan saftig och god. Gör den dagen innan den ska avnjutas.
10 bitar
125 g smör
150 g mandelmassa
2 ägg
1 dl socker
150 g mandelmjöl
1½ tsk bakpulver
200 g färska jordgubbar
1 dl mandelspån
Tillbehör:
vispgrädde
färska jordgubbar
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 34 cm i diameter.
Smält smöret i en kastrull och ta från värmen. Riv mandelmassan grovt. Rör ned mandelmassan i smöret tillsammans med ägg, socker, mandelmjöl och bakpulver. Rör ihop smeten väl, vispa inte. Häll den i formen. Halvera och lägg i jordgubbarna och strö över mandelspån. Grädda mitt i ugnen 30 - 35 minuter. Håll koll! Om du har en effektiv ugn får kakan färg snabbt innan den är klar. Täck då över den resten av tiden.
Låt kakan svalna helt i formen och ställ sedan in den i kylen över natten. Låt den gärna bli rumstempererad innan den serveras med vispad grädde och ev fler färska jordgubbar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar