PERSIKOBLONDIE MED MANDEL
8 - 10 bitar
250 g smör
4 ägg
5½ dl socker
5 dl vetemjöl
1 krm bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
1 tsk citronskal, det yttersta gula
2 msk färskpressad citronjuice
3 - 4 mogna persikor
1 msk socker
25 g mandelmassa
50 g sötmandel, grovt hackad
Smält smöret och låt svalna något. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en skål.
Blanda först i det avsvalnade smöret i äggvispet och sedan mjölblandningen. Rör till en slät smet och tillsätt sedan citronskal och citronjuice.
Fodra en bakform, ca 25 x 35 cm, med bakplåtspapper i botten och upp på sidorna. Häll i smeten. Kärna ur och skiva persikorna och lägg dem i ett lager på smeten. Strö över socker. Riv mandelmassan grovt över ytan och strö till sist över mandeln.
Ur ICA-Kuriren nr 33-34/13
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar