KALLJÄSTA LÅNGPANNERUTOR
Tänk på att kontrollera att plåten får plats i kylen. Lägg annars bakplåtspapper på en bricka som får plats, och dra över allt till en plåt före gräddningen. Det gör inget om degen blir lite tjockare.
16 st
50 g jäst
5 dl mjölk
½ dl rapsolja
1 msk ljus sirap
2 tsk salt
11 dl vetemjöl special
Smula ner jästen i en degbunke. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, sirap, salt och mjöl och arbeta degen smidig i maskin ca 10 minuter. Degen är ganska lös. Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur 30 minuter.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 40 cm. Skrapa ner degen i långpannan och tryck ut den med mjölade händer så att den täcker plåten. Täck formen med plastfolie och låt degen jäsa i kylen över natten, 8 - 10 timmar.
Sätt ugnen på 225°. Låt plåten stå i rumstemperatur ca 20 minuter tills ugnen blir varm. Olja en kniv eller degskrapa och skär rutor i degen. Grädda mitt i ugnen 20 minuter.
Tänk på att kontrollera att plåten får plats i kylen. Lägg annars bakplåtspapper på en bricka som får plats, och dra över allt till en plåt före gräddningen. Det gör inget om degen blir lite tjockare.
16 st
50 g jäst
5 dl mjölk
½ dl rapsolja
1 msk ljus sirap
2 tsk salt
11 dl vetemjöl special
Smula ner jästen i en degbunke. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, sirap, salt och mjöl och arbeta degen smidig i maskin ca 10 minuter. Degen är ganska lös. Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur 30 minuter.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 40 cm. Skrapa ner degen i långpannan och tryck ut den med mjölade händer så att den täcker plåten. Täck formen med plastfolie och låt degen jäsa i kylen över natten, 8 - 10 timmar.
Sätt ugnen på 225°. Låt plåten stå i rumstemperatur ca 20 minuter tills ugnen blir varm. Olja en kniv eller degskrapa och skär rutor i degen. Grädda mitt i ugnen 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar