RABARBERPAJ MED KOKOSTOSCA
Rabarber i botten och ett segt, knäckigt täcke av kokos och mandelmassa ovanpå - oemotståndligt gott!
1 paj, ca 6 personer
Kokostosca:
75 g smör eller margarin
1 dl socker
2 msk ljus sirap
2 msk vispgrädde
1½ dl kokosflingor
3/4 dl vetemjöl
1/4 tsk bakpulver
50 g mandelmassa
Fyllning:
400 g rabarber
Sätt ugnen på 200°.
Skär rabarbern i mindre bitar och lägg dem i botten på en ugnsfast form.
Kokostosca: Mät upp matfett, socker, sirap och vispgrädde i en kastrull. Värm upp under omrörning tills allt smält. Dra kastrullen från värmen och tillsätt kokos, vetemjöl, bakpulver och finriven mandelmassa. Rör om till en slät smet.
Klicka smeten över rabarberbitarna i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter, eller tills täcket fått fin färg och bitarna känns mjuka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar