söndag 24 juli 2016

Rabarberpaj med kokostosca

RABARBERPAJ MED KOKOSTOSCA

Rabarber i botten och ett segt, knäckigt täcke av kokos och mandelmassa ovanpå - oemotståndligt gott!

1 paj, ca 6 personer

Kokostosca:
75 g smör eller margarin
1 dl socker
2 msk ljus sirap
2 msk vispgrädde
1½ dl kokosflingor
3/4 dl vetemjöl
1/4 tsk bakpulver
50 g mandelmassa

Fyllning:
400 g rabarber


Sätt ugnen på 200°.

Skär rabarbern i mindre bitar och lägg dem i botten på en ugnsfast form.

Kokostosca: Mät upp matfett, socker, sirap och vispgrädde i en kastrull. Värm upp under omrörning tills allt smält. Dra kastrullen från värmen och tillsätt kokos, vetemjöl, bakpulver och finriven mandelmassa. Rör om till en slät smet.

Klicka smeten över rabarberbitarna i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter, eller tills täcket fått fin färg och bitarna känns mjuka.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar