CHOKLADRULLTÅRTA MED HALLON
Ca 12 bitar
3 ägg
1 msk vispgrädde
1 dl socker
1½ dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
litet socker
Fyllning:
100 g rumsvarmt smör
1½ dl florsocker
1 äggula
1 dl färska eller frysta hallon
Sätt ugnen på 250°.
Vispa ihop ägg, grädde och socker. Sikta ned mjöl, kakao och bakpulver och blanda till en smet. Bred ut den i en bakpappersklädd långpanna och grädda i ugnen 3 - 4 minuter. Passa noga! Strö litet socker över kakan och vänd upp den på ett bakpapper. Låt svalna.
Vispa smör, florsocker och äggula till en porös kräm. Dra loss det översta bakpapperet från kakan och bred på smörkrämen. Strö över hallonen och rulla ihop. Förvara rulltårtan i kylen inlindad i smör- eller bakpapper.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar