lördag 1 mars 2014

Rulltårta med frisk apelsinfyllning

RULLTÅRTA MED FRISK APELSINFYLLNING

1 längd, ca 12 bitar

3 ägg
1½ dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk vatten

Fyllning:
2 ägg
1½ dl Gelésocker Multi
1 msk potatismjöl
3 dl vispgrädde
skal av 1½ apelsin


Sätt ugnen på 250°. Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm, med bakpapper.

Vispa ägg och socker vitt och poröst. Sikta ned vetemjöl och bakpulver. Tillsätt vattnet och rör varsamt smeten slät. Bred ut smeten jämnt i långpannan och grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter. Sockra lätt på den nygräddade kakan och stjälp den upp och ned på smörpapper att kallna.

Fyllning: Mät upp ägg, gelésocker, potatismjöl och vispgrädde i en kastrull. Värm upp blandningen under omrörning och låt sjuda ca ½ minut - den får absolut inte koka. Ta krämen från värmen och tillsätt finrivet apelsinskal. Kyl krämen över ett kallt vattenbad.

Dra bort bakpapperet från kakan och bred över krämen. Rulla samman längden med hjälp av smörpapperet. Lägg längden inrullad i smörpapperet, vilande på skarven, i kylskåp ca 1 timme innan den skärs upp.


Från Allers nr 7/14

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar