SPRÖDA RABARBERSNITTAR
Ca 30 st
200 g smör eller margarin
1 dl socker
4½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
Fyllning:
3 dl rabarber i små bitar
2 tsk potatismjöl
2 msk socker
Garnering:
1 dl florsocker
2 tsk vatten
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka snabbt samman matfett, socker, vetemjöl och bakpulver till en smulig massa. Tillsätt sist ägget och arbeta snabbt samman till en deg. Dela degen i tre jämnstora bitar. Rulla ut varje bit till en plåtlång längd.
Lägg längderna på en bakpappersklädd plåt och tryck en fördjupning längs med mitten på varje.
Lägg rabarberbitarna i en plastpåse och tillsätt potatismjöl och socker. Skaka om lätt och fördela fyllningen i mitten på längderna. Grädda mitt i ugnen 15 - 18 minuter.
Blanda samman florsocker och vatten till en slät glasyr och ringla över längderna. Skär upp i sneda bitar.
Ur Allers nr 20/12
Ca 30 st
200 g smör eller margarin
1 dl socker
4½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
Fyllning:
3 dl rabarber i små bitar
2 tsk potatismjöl
2 msk socker
Garnering:
1 dl florsocker
2 tsk vatten
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka snabbt samman matfett, socker, vetemjöl och bakpulver till en smulig massa. Tillsätt sist ägget och arbeta snabbt samman till en deg. Dela degen i tre jämnstora bitar. Rulla ut varje bit till en plåtlång längd.
Lägg längderna på en bakpappersklädd plåt och tryck en fördjupning längs med mitten på varje.
Lägg rabarberbitarna i en plastpåse och tillsätt potatismjöl och socker. Skaka om lätt och fördela fyllningen i mitten på längderna. Grädda mitt i ugnen 15 - 18 minuter.
Blanda samman florsocker och vatten till en slät glasyr och ringla över längderna. Skär upp i sneda bitar.
Ur Allers nr 20/12
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar