torsdag 27 april 2017

Krämiga portionspajer med rabarber

KRÄMIGA PORTIONSPAJER MED RABARBER

8 st

Pajdeg:
100 g smör eller margarin
½ dl socker
1 äggula
3 dl vetemjöl

Fyllning:
1 ägg
1 äggvita
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 dl crème fraîche
6 dl rabarber i bitar

Garnering:
florsocker


Hacka snabbt samman alla ingredienserna till pajdegen. Dela degen i jämnstora bitar och tryck ut jämnt i portionsformar. Ställ kylskåpskallt att vila ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalen i nedre delen av ugnen ca 8 minuter eller tills de fått svagt gyllenbrun färg.

Blanda samman ägg, äggvita, socker, vaniljsocker och crème fraîche till slät konsistens. Fördela rabarberbitarna i formarna och häll över äggkrämen. Ställ in formarna i mitten av ugnen och grädda tills fyllningen stannat, ca 15 - 18 minuter.

Servera pajerna lätt ljumma, gärna överpudrade med florsocker.

Ur Allers nr 20/12

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar