KRÄMIGA PORTIONSPAJER MED RABARBER
8 st
Pajdeg:
100 g smör eller margarin
½ dl socker
1 äggula
3 dl vetemjöl
Fyllning:
1 ägg
1 äggvita
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 dl crème fraîche
6 dl rabarber i bitar
Garnering:
florsocker
Hacka snabbt samman alla ingredienserna till pajdegen. Dela degen i jämnstora bitar och tryck ut jämnt i portionsformar. Ställ kylskåpskallt att vila ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalen i nedre delen av ugnen ca 8 minuter eller tills de fått svagt gyllenbrun färg.
Blanda samman ägg, äggvita, socker, vaniljsocker och crème fraîche till slät konsistens. Fördela rabarberbitarna i formarna och häll över äggkrämen. Ställ in formarna i mitten av ugnen och grädda tills fyllningen stannat, ca 15 - 18 minuter.
Servera pajerna lätt ljumma, gärna överpudrade med florsocker.
Ur Allers nr 20/12
8 st
Pajdeg:
100 g smör eller margarin
½ dl socker
1 äggula
3 dl vetemjöl
Fyllning:
1 ägg
1 äggvita
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 dl crème fraîche
6 dl rabarber i bitar
Garnering:
florsocker
Hacka snabbt samman alla ingredienserna till pajdegen. Dela degen i jämnstora bitar och tryck ut jämnt i portionsformar. Ställ kylskåpskallt att vila ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalen i nedre delen av ugnen ca 8 minuter eller tills de fått svagt gyllenbrun färg.
Blanda samman ägg, äggvita, socker, vaniljsocker och crème fraîche till slät konsistens. Fördela rabarberbitarna i formarna och häll över äggkrämen. Ställ in formarna i mitten av ugnen och grädda tills fyllningen stannat, ca 15 - 18 minuter.
Servera pajerna lätt ljumma, gärna överpudrade med florsocker.
Ur Allers nr 20/12
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar